Netwerkevenement digitale inclusie en Digibanken

Momenteel worden een aantal relanceplannen opgestart met betrekking tot e-inclusie, waaronder Digibanken, Iedereen Digitaal, Digisprong en Edusprong.
Het bundelen van de krachten en het leggen van linken tussen de verschillende sectoren zijn cruciaal om deze ambitieuze e-inclusie-plannen te realiseren. 

We willen deze plannen wind in de zeilen geven: schrijf je dus zeker in voor het online netwerkmoment i.k.v. de Digibanken op 8 september !

08 september 2021 - 14:00 tot 16:00
Online
gratis

Wie organiseert

Het leernetwerk e-inclusie en het VVSG-leernetwerk voor de regisseurs Werk en Sociale Economie (VVSG, Mediawijs en Strategisch Plan Geletterdheid Vlaanderen) in partnerschap met Ligo, pedagogische begeleidingsdiensten volwassenenonderwijs, departement Werk en Sociale Economie en VDAB.

Doel

Actoren uit de velden e-inclusie, volwassenenonderwijs, werk, sociale economie, welzijn en cultuur samenbrengen en met elkaar kennis laten maken: ‘Wie is wie?’, ‘Wie doet wat?’ en ‘Met wie werken we samen en kunnen we nog samenwerken?’ zijn de centrale vragen.

Praktische informatie

Er is ruimte voor 140 deelnemers in de werkgroepen. We vragen dus aan organisaties om zich te beperken tot 1 deelnemer per regionale werkgroep. Voor het informatieve gedeelte (van 14u tot 14u45 is er geen beperking op het aantal deelnemers).

programma

  • 14u00 - 14u05: Verwelkoming en introductie
  • 14u05 - 14u10: Toelichting door Vlaams minister van Economie, Innovatie, Werk, Sociale Economie en Landbouw, Hilde Crevits
  • 14u10 - 14u25: Toelichting Digibanken door het departement Werk en Sociale Economie. Deze toelichting bouwt verder op de toelichting die gegeven werd op het webinar van 6 juni
  • 14u25 - 14u45: Goede praktijken ter inspiratie
  • 14u50 - 16u00: Kennismaking tijdens werkgroepen. Onderverdeling op basis van de Vlaamse provincies en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest