Tweedaagse training voor bestuurders van cooperaties

De oprichting van je coöperatie is vaak een intensief traject. Eens gelanceerd bestaat het risico dat je meegezogen wordt in de dagdagelijkse werking, waarbij er minder aandacht is voor de grote kwesties die op termijn het verschil maken.

15 september 2021 - 09:30 tot 29 september 2021 - 16:30
Cera (Dit kan nog gewijzigd worden, indien de dan geldende corona-maatregelen dit vereisen.)
Muntstraat 13000Leuven
€250 - €220 - €180 - subsidie KMO-portefeuille mogelijk

Inschrijven kan tot 8 september. Enkel voor beide dagen samen. Het aantal plaatsen is beperkt tot 20 personen.

Vragen zoals:

  • Gebruiken we de troeven van ons coöperatief model voldoende?
  • Dragen onze activiteiten bij tot de richting die we uit willen?
  • Zijn we financieel gezond?
  • Hoe ziet onze ledenstrategie eruit om de betrokkenheid van de leden te behouden en te verhogen?

Neem daarom deel aan deze tweedaagse training voor bestuurders van coöperatie en leer van de experts coöperatief ondernemen van Cera, KU Leuven en van elkaar: de andere deelnemende bestuurders van coöperaties.

Doelgroep van de training:

Deze cursus richt zich op leden van het bestuursorgaan van coöperaties uit alle sectoren. Specifiek richten we ons met deze tweedaagse op bestuurders van coöperaties met een kleine personeelsploeg waar je als bestuurder ook uitvoerende taken hebt.

Doel van de training:

Een diepgaand inzicht geven in de diverse taken en rollen eigen aan je rol als bestuurder van een coöperatie.

Programma:

  • Woensdag 15 september: Op koers met je coöperatie? Hoe haal je meer uit je coöperatief model? Hoe waarborgen we goed coöperatief bestuur?
  • Woensdag 29 september: Hoe hou je als bestuurder de financiële gezondheid in de gaten? Hoe verhogen we de betrokkenheid van de leden?
  • Follow-up: we voorzien een online terugkomsessie om te reflecteren op de implementatie van de inzichten uit de training. 

Het volledige programma vind je hier

Reactie deelnemer vorige editie:

 “In de bestuurderscursus krijg je op 2 dagen een goed inzicht in strategie, goed bestuur, financieel inzicht en ledenbetrokkenheid in een coöperatie. Het Cera-team brengt de ‘content’ op een rustige manier, er is ruim de tijd voor reflectie en inbreng van de groep en de actieve oefeningen zijn een pluspunt."

Praktische info:

Het inschrijvingsgeld bedraagt 250 euro p.p. Voor de implementatie van inzichten uit de opleiding in je eigen coöperatie is het raadzaam om met meerdere bestuurders van dezelfde coöperatie deel te nemen. We voorzien daarvoor een aangepaste prijs, m.n. 220 euro voor de tweede deelnemende bestuurder en 180 euro voor de derde. In deze prijs is het lesmateriaal, de broodjeslunch en de online follow-up-sessie inbegrepen.

Deze opleiding (in totaal 13 lesuren per deelnemer) komt in aanmerking voor de Kmo-portefeuille. Kleine ondernemingen genieten 30% steun, middelgrote ondernemingen 20%. Annuleren wij de opleiding, dan zorgen wij voor terugbetaling van je reeds betaalde opleidingskost en van je eigen aandeel binnen de kmo-portefeuille. Annuleer jij je deelname, voor de start van de opleiding en met een geldige reden, ook dan zorgen wij voor terugbetaling van je reeds betaalde opleidingskost en van je eigen aandeel binnen de kmo-portefeuille.

infocoop@cera.coop - 016 27 96 88